Vaalea sokerikakkupohja:

5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).  Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. (Laita lasin pohjalle ½ dl kaakaojauhetta jos haluat tumman pohjan) Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee puolet ja puolet perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla 40 min. Kumoa pian paistamisen jälkeen.