Pihallamme kasvaa raparperia ja mietin mitä hyvää voisin tehdä niistä Juhannuksena. Sain Äitienpäivälahjaksi Hellapoliisi makeilee- jälkiruoka-kirjan. Sieltä löytyi rukiisen raparperivaahdon ohje. Vaihdoin Jyväshyvän Rukiinen-keksien tilalle kaurakeksit.

6 annosta:

14 kpl Jyväshyvä luonnnonhyvät kaurakeksejä

3dl raparperiviipaleita

1/2 dl siirappia

1 rkl vettä

1/4 tl kanelia

2,5 dl vispautuvaa vaniljavaahtoa (ostin Flora vanilla vispautuvaa vanilliinikastiketta, ehkä tässä tarkoitaan samaa?)

(sokeria)

Laita kattilaan raparperiviipaleet, siirapppi, vesi ja kaneli. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes raparperit on pehmeitä. Vaahdota vaniljakastike ja lisää sokeria halutessassi. Anna raparperiseoksen jäähtyä. Sekoita keskenään vaniljavaahto ja raparperiseos. Lisää joukkoon murustetut keksit.