Keräsin omenoita ja tein omppupiirakan.

  • Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 50 g sulatettua margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl maitoa 
  • Pinnalle:
  • noin 1/2 kg ohuita omenaviipaleita
  • 50 g sulatettua margariinia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria
  • kanelia

 

 

 

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muut aineet, leivinjauhe vehnäjauhoihin sekoitettuna.

2.Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Paista piirakkaa 175 asteessa n.7 minuuttia.

3. Sulata margariini ja sekoita se sokerin ja kaurahiutaleiden kanssa. Ripottele seos piirakan päälle ja paista n.15 minuuttia.

 

Vaniljakastike:

4 dl

maitoa

 

1

kananmuna

 

1 rkl

perunajauhoja

 

3 rkl

sokeria

 

2-3 tl

vaniljasokeria

 

Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoutuu täysin.

Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes se pulpahtaa kerran.

Siirrä kattila kylmään veteen, lisää sokerit.