Piparkakkutaikina:

1 dl tummaa siirappia
1 dl taloussokeria
2 tl kanelia
1/2 pussia Santa Marian piparkakkumaustetta
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 3–4 mm levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.

Muotit Confetista.

Koristele osa valkoisella ja osa pinkillä sokerikuorrutteella. Liimaa lumihiutalekoristeita lumihiutale- piparkakkuihin. (Dr. Oetkerin talvikoristerakeet)

Viimeistele hopealla elintarvikespraylla.