Pohja
150 g hapankorppuja
½ tl rouhittua mustapippuria
1 dl voisulaa

Täyte
2,5 tl liivatejauhetta (tai 5 liivatelehteä)
200 g kylmäsavuporoviipaleita
1 pieni sipuli
1 prk (200 g) aurinkokuivattutomaatti-sulatejuustoa

1 prk (200 g) ruohosipuli-tuorejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
4 dl kuohukermaa
1 dl kurkkusalaattia

1 dl persiljasilppua
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl laimennettua sitruunamehua
 

1. Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele se kevyesti.

2. Murskaa hapankorput hienoksi. Sekoita pippuri joukkoon. Sekoita hapankorppuseos voisulan kanssa ja painele pohjaksi vuokaan.

3. Leikkaa poroviipaleet pieneksi rouheeksi. Kuori ja silppua sipuli. Vatkaa kerma.

4. Sekoita juustot, kermavaahto ja kermaviili. Lisää muut aineet.


5. Liota liivatejauhe veteen purkin ohjeen mukaan. Kiehauta sitruunamehu  ja lisää liivate siihen. Jäähdytä hetki ja sekoita liivateneste täytteeseen. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.