Näitä nautiskelimme Juhannuksena mökillä. Maistuivat jäätelön ja mansikoiden kera aivan mielettömän hyviltä. Näihin tulee himo! :)
Suklaamarengit:
Tee marengit tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sisus ehtii tasaantua.
100-150g tummaa suklaata
6 valkuaista
5 dl sokeria
Sulata suklaa vesihauteessa.
Vatkaa valkuaiset vesihauteen päällä vaahdoksi.
Vaahto on valmista, kun sokerikiteitä ei enää tunnu.
Nosta kulho pöydälle kunnes vaahto on jäähtynyt ja paksuuntunut.(itse en enää jatkaunut vaahdottamista ja hyviä tuli)
Kaada sulanut suklaa vaahdon päälle. Kääntele varovasti sekaisin, jotta vaahtoon jää suklaaraitoja.
Nostele ruokalusikalla isoja kökkäreitä pellille leivinpaperin päälle.
Paista 100 asteessa n. 1,5h. Marenkien sisuksen kuuluu jäädä kosteaksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.