3 isoa porkkanaa
6-7 isoa perunaa
2 sipulia
yksi isohko palsternakka
pala juuriselleriä
vettä niin että kasvikset peittyvät
2 rkl kasvisfondia
200 g ruohosipuli- tuorejuustoa
Ruiskrutongit:
1 rkl oliiviöljyä
4 viipaletta ruisvuokaleipää
2 murskattua valkosipulinkynttä
Kuori ja paloittele juurekset.
Laita ne kattilaan ja valuta vettä päälle sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää kasvisfondi.
Keitä kannen alla, kunnes ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon savuporo-kevätsipuli sulatejuusto. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Paloittele leivät pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna pannussa oliiviöljy ja paista leipäkuutioita yhdessä valkosipulimurskan kanssa, kunnes ovat rapeita.
Ohje on muokattu hellapoliisin ohjeesta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.