Bongasin tämän herkulliselta kuullostavan ohjeen Me Naiset- lehdestä.

Pohja: 3dl vehnäjauhoja

150g margariinia tai voita

2 rkl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 munankeltuainen

0,5 rkl kylmää vettä

Pyöräytä jauhot ja jääkaappikylmä rasva monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja anna seoksen pyöriä tiiviiksi taikinaksi. (itse painelin taikinan vedellä kostutetuilla käsillä palloksi tämän jälkeen. Tuntui, että nestettä olisi pitänyt olla enemmän..? ) Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin vartiksi. Voitele 25cm. vuoka. Painele taikinan vuoan pohjalle. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita se  jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10min.

Anna pohjan jäähtyä.

Täyte: 0,5 dl glögitiivistettä

2 dl kuohukermaa

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl pomeranssinkuorta

300 g maitosuklaata

50 g voita

Paloittele 250g suklaata ja raasta 50g pieneksi rouheeksi. (Laitoin rouheen hetkeksi jääkaappiin niin se on helpompi sirotella.) Kuumenna kerma, glögitiiviste ja mausteet kattilassa. Ota kattilta levyltä ja lisää suklaapalat. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi pienissä erissä.  Kaada seos pohjan päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Koristele suklaarouheella.

Tein koristeeksi lumihiutaleita ja joulupukin sekä poron vaahtokarkinmakuisesta kaulintamassasta. Joulupukki-koristeen maalasin pastaväreillä ja lumihiutaleille suihkutin hopeaa sprayta.