Tein uudeksi vuodeksi tätä ihanaa lohipiirakkaa. Kannattaa ehdottomasti tehdä taikina itse, Tämä on niin paljon parempaa kuin valmistaikinasta tehty. Meiltä sattui löytymään pakastimesta valkosipuli-yrttikatkarapuja, joten käytin niitä tavallisten sijaan. Maustoin piirakkaa vielä suolattomalla kalamausteella. Muuten ohje on Ullan Svenskiltä lainattu. Mikään superkokki en ole, mutta kun löydän hyvän ohjeen ja olen itse testannut sen, lisään sen tänne teidän lukijoiden iloksi.





pohjataikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

täyte:
reilu dl puuroriisiä
200 g kylmäsavulohta
tuoretta pinaattia
3 kananmunaa
1 sipuli
pari kourallista Pirkan valkosipuli-yrttikatkarapuja
valkopippuria
suolaa
kuivattua tilliä
suolatonta kalamaustetta
 

voiteluun:
kananmunaa

Nypi kylmähköön voihin sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita maitorahka joukkoon ja nosta taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Keitä riisi ja kananmunat ja kuullota silputtu sipuli kevyesti. Sulata katkaravut ja kaada ja sekoita niiden liemi riisin sekaan. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle riisi, pilkottu kala ja kananmunat, silputtu pinaatti, sipuli, katkaravut ja mausteet. Käännä taikinan toinen puoli päälle ja nipistä reunat. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä pintaan.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.