Juhlistimme samalla sekä itsenäisyyspäivää että veljeni valmistujaisia ja syntymäpäiviä. Koristeiksi tein pari kirjaa, Suomen lipun ja lahjapaketin.

Tumma sokerikakkupohja: 

Ainekset:
5 munaa
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

 Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm). Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. . Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Laita lasin pohjalle n. ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 50-75 % ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.  Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa (ilmakuplat pois).  Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen. Itse laitan hetkeksi kylmän pyyhkeen vuoan ympärille, se helpottaa kakun irtoamista vuoasta.

Täyte: 5dl Flora Vispiä, 2dl vaniljarahkaa ja
 n. 260g piparisuklaata. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä . Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

 

Kostutus: 2dl maitoa, jossa 1tl vaniljasokeria.

Päällinen marsipaania. Alla kermavaahto. (Laita alle voikreemi jos teet kakun edellisenä päivänä). Koristeet marispaania.