Tuskailin muutaman viimeisen raskauskilon kanssa ja kärsimättömänä yritin lähes täyskarppausta ja tiukkoja dieettejä, jotka eivät sopineet minulle. Luin lehdistä tutttuja neuvoja, kuten "syö usein pieniä aterioita", mutta hakusessa oli se, miten olisi kannattanut syödä jotta paino putoaa. Harrastan paljon liikuntaa, mutta koska söin väärin, vaa`an lukema ei muuttunut. Etsiskelin sitten netistä jotain esimerkkiruokapäiväkirjaa, jotta olisin saanut vähän osviittaa siitä miten kannattaa syödä. Törmäsin Kunto plus- lehden ruokapäiväkirjaan, jota sai kokeilla viikon ilmaiseksi. Kokeilin ja jäin koukkuun :) Päiväkirja oli niin helppokäyttöinen ja havannoillisti hyvin terveellistä syömistä. Ruokapäiväkirjassa on hyvät käyttohjeet ja se sisältää myös hyviä neuvoja ravitsemukseen ja liikuntaan liittyen.Tarvitset ainoastaan keittiövaa`an.

Ensin astetaan oma tavoite esim. -5kg ja ohjelma laskee sinulle päivittäisen energiantarpeen. Kun syö suositellun kalorimäärän verran, laihtuu 0,5 kg viikossa. Ruokapäiväkirjaan kirjataan myös päivän treenit, joista saa luonnollisesti bonusta ts. saat syödä enemmän vaarantamatta tavoitettasi.

Kiinti%C3%B6-normal.jpg

Vaikka painonpudotus ei olisikaan tarpeellista, ruokapäiväkirja auttaa syömään terveellisesti ja oikein. Energiataseesta näet kuinka paljon päivässä olisi hyvä saada esim. rasvaa ja kuitua. Energiatase päivittyy ajantasaisesti sitä mukaa, kun syömiset kirjataan.

energiatase-normal.jpg

Ruokapäiväkirja näyttää myös terveellisyysmittarin avulla kuinka terveellisesti olet syönyt. Se kertoo myös jos valintasi on huono ja miksi.

Terveellisyysmittari-normal.jpg

 

Ruokapäiväkirja suosittelee syömään 6 kertaa päivässä ja antaa ehdotelman jokaisen aterian kalorimääristä. Ohjelmasta löytyy kattava elintarviketietokanta sekä myös muutamia kevyitä reseptejä. Ruoka-aineiden lisääminen on helppoa: punnitset syömiset ja kirjaat ne.

Viimeisimm%C3%A4t-normal.jpg

Jos elintarviketta ei löydy tietokannasta, sen voi lisätä myös itse. Ravintoloiden sivulta löytyy aika usein myös annosten tiedot. Olen kysynyt ravintola-annosten kalorimääriä myös jälkeenpäin sähköpostilla. Muut käyttäjät näkevät lisätyt elintarvikkeet sitten, kun Ruokapäiväkirja on hyväksynyt ne. Ruokapäiväkirja tarkistaa lisättyjen elintarvikkeiden energiajakauman ja elintarvikkeen nimen oikeinkirjoituksen. Jos pyytää palautteella lisäämäänsä ellintarviketta jaettavaksi kaikille, se onnistuu muutamassa päivässä.

100gtiedot-normal.jpg

 

Itse kamppailin usein ennen sen kanssa, että mitähän vielä söisin. Tämäkin ongelma on ratkaistu. Miinusta ainoastaan siitä, että listalla ei ole hedelmiä.

Mitahan-normal.jpg

Tärkein asia minkä opin, on se,että saa syödä yllättävän paljon, kun syö oikein. Kun olen saavuttanut tavoitteeni, aion jatkaa vielä ruokapäiväkirjan käyttöä, jotta pysyn saavuttamassani painossa. Suosittelen lämpimästi ruokapäiväkirjan käyttöä. Olen nyt puolessa välissä tavoitettani. Painonpudotus on tapahtunut kuin itsestään :) Jos kysyttävää tulee, neuvoa saa nopeasti sähköpostilla tai Kunto Plussan Facebook- sivujen kautta. Ruokapäiväkirjasta on riisuttu mobiiliversio älypuhelimella tai tablettitietokoneella käytettäväksi. Kunto plussan lukijoille ruokapäiväkirja on ilmainen ensimmäiset 3 viikkoa. Viikkohinta: 3€, kuukausi 5€, 3kk 14€ ja puoli vuotta 26€. www.fooddiary.fi