Pääsin Hopottajien kautta testaamaan Vitaplex D3- vitamiinia. En osaa sanoa tuotteesta mitään negatiivista. Se maistui hyvälle, pidän todella paljon salmiakista. Tabletin voi pureskella, imeskellä tai nielaista. Tabletti on mukavan pieni, sitä ei tarvitse lapsille puolittaa. Itse otin näitä 2 kpl. Iso plussa siitä että tuotteita saa kaupoista, ei tarvitse erikseen mennä apteekkiin. Hintakaan ei ole paha; 250 tabletin purkki maksaa 12,40€.

D-vitamiinihan auttaa ylläpitämään hampaiden, luuston ja lihasten normaalia toimintaa ja edesauttaa immuunijärjestelmän toimimista.

D-vitamiinia saadaan kalasta, vitaminoiduista maitotuotteista sekä margariineistä ja kasvirasvalevitteistä. Lisäksi D-vitamiinia syntyy auringonvalon vaikutuksesta iholla. Monet suomalaiset saavat liian vähän D-vitamiinia ja erityisesti talvella D-vitamiinilisän käyttö on tarpeen. Lapsille ja nuorille suositellaan D-vitamiinilisän käyttöä ympäri vuoden. Aikuisellakin D-vitamiinin saanti saattaa jäädä puutteelliseksi myös kesäaikaan, ellei henkilö ei oleskele paria kertaa viikossa n. 15-30 minuuttia ulkona auringon ollessa korkeimmillaan.

"D-vitamiinin vähimmäissaantisuositus on 7,5 mikrogrammaa. Yli 60-vuotiaiden saantisuositusta on nostettu 20 mikrogrammaan ympäri vuoden. Lisäksi ympärivuotista D-vitamiinilisää suositellaan kaikille alle 18-vuotiaille. Etenkin lapsuus- ja nuoruusiän voimakkaan kasvun aikana on vanhempien syytä huolehtia lapsen riittävästä D-vitamiinin saannista. Raskaana oleville ja imettäville äideille D-vitamiinin määräksi suositellaan 10 mikrogrammaa vuorokaudessa ympäri vuoden.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta on määritellyt suurimmaksi hyväksyttäväksi päiväsaanniksi aikuiselle 50 µg/vrk. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto  määrittelee aikuisten ja nuorten turvallisen päivittäisen käytön ylärajaksi 100 µg/vrk ja 1–10-vuotiaiden lasten rajaksi 50 µg/vrk" (lähde: Wikipedia)

Tabletin ainesosat: makeutusaineet (isomalti, ksylitoli, lakritsiuute, ammoniumkloridi (salmiakki), D-vitamiini (kolekalsiferoli), pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat) ja stabilointiaineet (piidioksidi, natriumkarboksimetyyliselluloosa).

http://www.hopottajat.fi/vitaplex_salmiakki/