Tämän Tomi Björkin pizzaohjeen bongasin Me Naiset- lehdestä. Suosittelen kokeilemaan, oli TODELLA hyvää! :)
Olen muokannut ainoastaan ainesten määriä.
Pohja(1 pellillinen):
1,5dl vettä
1/3 pkt eli 15g kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
2rkl öljyä
n. 3dl durumvehnäjauhoja
ripaus sokeria
Mittaa vesi, sokeri, kuivahiiva ja osa jauhoista kulhoon. Sekoita kunnolla n. 5 min. Lisää suola, öljy ja loput jauhot ja sekoita hyvin.
Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sokeria
1 prk: 400g tomaattimurskaa
1 chili
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota 3-5 min., lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki.
Lisää loput ainekset ja keitä hiljalleen n. 30min.
Täytteet:
tomaattikastike (ohje yllä)
1 pieni punasipuli
4 tomaattia
n. 360g katkarapuja
n. 9 viipaletta jalapenoa
mozzarellaa
päälle: 4 rkl majonesia
4 rkl sriracha- kastiketta (chilikastike)
tuoretta basilikaa
Levitä tomaattiakstike pohjalle. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, viipaloi tomaatti ja mozzarella. Lisää pohjan päälle ja paista 275 asteisessa uunissa n. 10 min.
Sekoita keskenään sriracha- kastike ja majoneesi ja valuta pohjan päälle. Lisää päälle tuoretta basilikaa.
ps. Alkosta löytyi ihana kuohuva, kylmänä tarjottava punaviini, joka sopi täydellisesti äyriäisten ja tulisen ruoan kaveriksi. Kannattaa kysellä neuvoa Alkosta :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.