Kävin tutustumassa Lushin myymälään, joka sijaitsee Helsingin asematunnelissa.

Kuvassa Lushin kylpytuotteita. Voi kunpa mulla olisi kylpyamme! kylpy-normal.jpg

 

Tässä ensin hieman faktaa Lushista ja tuotteista: "Lush on brittiläinen kosmetiikka-alan yritys  Lush valmistaa tuoretta käsintehtyä kosmetiikkaa. Tuotteissa käytetään paljon  vitamiinipitoisia raaka-aineita luonnosta, sekä turvallisia synteettisiä raaka-aineita. Lush käyttää paljon luomuraaka-aineita ja pyrkii ostamaan mahdollisimman paljon raaka-aineita suoraan tuottajilta ja noudattamaan reilun kaupan periaatteita.Kaikki muovipakkaukset ovat jo kertaalleen kierrätettyjä ja ne voi kierrättää uudelleen.

68% Lushin tuotteista ei sisällä säilytysaineita. Jäljelle jäävät 32% tuotteista vaativat jonkin verran säilytysaineita bakteerien kasvun estämiseksi. Tärkeintä on, että tuotteet ovat turvallisia käyttää. Ilman säilytysainetta jotkut tuotteista alkaisivat pilaantua. Tuotteita eikä raaka-aineita testata eläimillä. Tuotteista osa on vegaanisia ja osa vegetaristisia."

naamiot-normal.jpg

Vastustamattoman ihania tuorekasvonaamiota. Mikä ihana esillepano! :)

En värjää hiuksiani kuin kasviväreillä, joten minua kiinnosti kovasti kokeilla henna-kestoväriä. Sainkin testattavaksi Caca Marron- sävyn. Vaikka hennalla värjäys on paljon aikaavievempi prosessi, kuin kaupan väreillä värjääminen, se kannattaa. Henna on 100% luonnontuote. Myydään paloina, 325g: 16,65€.

"Henna paloitellaan ja sulatetaan vesihauteessa. Kiehuvaa vettä lisätään kunnes tahna on kiinteydeltään kuten ranskankerma. Tahna laitettaan kuumutta kestävässä astiassa kattilaan, jossa on kuumaa vettä, jotta se säilyy lämpimänä. Tahna levitetään mahd. lämpimänä kuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa vähintään tunnin ajan, jonka jälkeen se pestään pois. (itse annoin värin olla 3h). Laita suihkumyssy tai elmukelmukääre hiuksiin, jos haluat lopputuloksen olevan punaisempi. Ruskeampi lopputulos tulee, kun annat hennan olla hiuksissa ilman suojaa. Huuhtele henna hiuksista, pese shampoolla ja käytä hoitoainetta. Henna tummuu vielä seuraavana päivänä."

Tässä ennen ja jälkeen kuvat:

hiuksetennen2-normal.jpg

ENNEN

 

hiuksetj%C3%A4lk.2-normal.jpg

JÄLKEEN

Hennan plussat:

- turvallista värjätä

- aivan ihana luonnollisen näköinen kiilto ja väri

- väri ei tarttunut ihoon eikä hiuspohjaan

- hiuksia ei lähtenyt niin kuin synteettisillä väreillä värjätessä

- kiva salmiakkimainen tuoksu

Miinukset:

- työlästä

- pitkä vaikutusaika

- kuivuessaan sotkee ja hankaloittaa värin levittämistä

Sain testattavaksi myös tuuheuttavan suolasuihkeen. Sitä voi suihkuttaa ennen kuivausta tai kuivaamisen jälkeen. Tykkäsin tästä tuotteesta, se antoi myös kiiltoa eikä tehnyt hiuksia tahmeiksi. Riittoisa 100g pullo 17,50€.

Kokeilin myös Ultimate shine -shampoopalaa. Ihastuin täysin. Shampoopalaa hierotaan hiuksiin ja huuhdellaan. Palan käyttö on miellyttävämpää kuin valuvan nesteen ja annostelukin helpompaa. Pala riittää jopa 80:neen pesuun! Olen jotenkin kuin itsestään lopettanut hoitoaineen käytön, kun aloin käyttämään tätä. Hiukset eivät näytä eivätkä tunnu enää ollenkaan niin kuivilta. Hassua, mutta oikein odotan, että saan taas käyttää tätä tuotetta! :D  55g:n pala 12,95€.

Testasin myös Aqua Marina tuorepuhdistusainetta. Hauska, sushirullan näköinen puhdistusaine sisältää kalamiinia ja merilevää. 100g 10,95€. Tuoksu ei oikein miellyttänyt. Meikinpoisto oli tämän kanssa vähän tekniikkalaji. Jos ripsivärit pääsivät leviämään, niitä ei saanut ihan kivuttomasti tällä pois.