Minua pyydettiin hetki sitten tekemään ristiäiskakku. Sen verran ainutkertaiseen ja tärkeään juhlaan kakkua tehdessä ottaa paineita onnistumisesta ihan erilailla. Ammattilainen kun en ole, niin se riski on aina olemassa, että joku menee pieleen. Mullahan on 2 pientä tyttöä: 3,5v ja 10kk. Tytöt on rauhallisia ja kilttejä. Ainakin silloin, kun en tee kakkuja wink Eräs tuttu äiti kysyi voinko tehdä hänen 9- vuotta täyttävälle tytölleen kakun. Koska olen jo aiemmin tehnyt perheen pienemmälle tytölle kakun, päätin suostua. Äitini lupautui myös tarvittaessa lapsenvahdiksi. Ensimmäinen satsi kananmunia ei vaahtoutunut. Sen näkee yleensä heti jos niin meinaa käydä. Luin joskus, että niin voi käydä jos munat on liian tuoreita. Itselläni on käynyt mielessä sellainenkin, että jos kulhoon jää tippakin vettä, käy samoin. Onkohan siinä perää? Noh, eikun munat roskiin ja toisesta paketista hieman vanhempia kananmunia vaahdottamaan. Onnistui. Päätin kokeilla uutta, suklaakakkupohjaa. Pieleenhän se meni cheeky Kakku ei kohonnut ja jäi raa`aksi. Otin ohjeen eräästä blogista ja näin jälkeenpäin ajattelen siinä oli kummalisen vähän jauhoja. Yleensä, kun testaan uutta reseptiä, etsin netistä pari ohjettta ja vertailen niitä.  
Suklaata ei ollut enää lisää, joten päätin tukeutua vanhaan kunnon tummaan sokerikakkupohja-ohjeeseen. Muutaman kirosanana ja hukkaan menneiden kananmunien jälkeen tässä on kakku:



synttäreiden aiheena oli Neiti Etsivä. Päätin tehdä marsipaanista ruttuisen viestin, jossa on pientä tekstiä ja suurennuslasin. Kostukkeena vaniljamaito: 2 dl maitoa ja 1tl vaniljasokeria. Täytteenä ihana sitruunamousse:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl kermaa

vaniljajogurttia

3dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1 sitruuna

4 tl liivatejauhetta

Pese sitruuna ja raasta kuori. Halkaise sitruuna ja purista mehu.  Vatkaa kerma ja jätä se hieman läysäksi. Sekoita sokerit, tuorejuusto ja sitruunan kuori. Laita liivatejauhe turpoamaan 4 rkl:een vettä.Kaada sitruunamehu joukkoon ja lämmitä mikrossa 30 sek. ja kaada täytteen jokkoon. Sekoita kerma varovasti sekaan.

Päällä on satin ice- kuorrute. Ei tullu kovin tasainen..