Ystävä pyysi minua tekemään pojalleen Salama Mc Queen aiheisen syntymäpäivä-kakun. Kakussa on suklaapohja ja vähälaktoosinen valkosuklaa- täyte. Päällinen ja yksityiskohdat ovat sokerimassaa.

Tumma sokerikakkupohja:

 5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

 Voitele ja korppujauhota autovuoka huolellisesti. Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Laita lasin pohjalle ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee puolet ja puolet perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla 50 min. Autokakkuvuoka vaati pidemmän ajan uunissa. Laita folio estämään kakun palamista. Kumoa pian paistamisen jälkeen. Kannattaa kumota kakku sokeroidulle leivinpaperille, että se ei tartu kiinni. Pese vuoka.

Täyte: 

5 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta tuorejuustoa (vaniljarahka käy myös)
260 g valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Kasaa kakku vuokaan. Kostuta (2dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria) ja levitä täyte. Ota osa täytteestä talteen. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa. Kumoa kakku varovasti. Levitä täytettä ohut kerros kakun päälle. Kaulitse sokerimassa ja laita kakun päälle. Tee yksityiskohtia sokerimassasta. Itse tein ikkunat yms. valkoisesta sokerimassasta ja tarvittaessa maalasin eri väriseksi käyttäen pastavärejä. Kiinnittää voit vedellä tai elintarvikeliimalla.