Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä juustokakun uunissa, vesihauteessa. Ohje on Pullahiiren makeat kakut- kirjasta hieman muunneltuna. Jätin pohjasta sokerin pois ja vähensin muutenkin sokerin määrää.

Pohja:
150g Digestive- keksejä
70g suolatonta voita
Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää voisula keksimurun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuru pohjalle ja n. 2-3cm reunoille. Paista 5 min. 175 asteessa. Yhtä hyvin voit kovettaa pohjan jääkaapissa.
Täyte: 800g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
3rkl sitruunamehua
2dl kermaa
4 kananmunaa

Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto notkeaksi. Älä ylivatkaa. Lisää sokeri, sitruunamehu ja kerma. Sekoita hyvin. Lisää munat yksitellen ja sekoita kevyesti. Kaada massa täytteen päälle. Vuoraa vuoka foliolla ja laita se uunipellille. Lisää kiehuvaa vettä niin, että 2/3 osaa vuoan reunasta peittyy. Paista n. 1h 15 min 175 asteessa.(Paistoaika riippuu uunista, joten tarkkaile kakkua välillä) Sammuta uuni ja anna olla vielä 30 min.  Jos pinta tummuu liikaa, laita folio kakun päälle. Kakkua ei paisteta kiinteäksi vaan se on kypsä kun se on keskeltä "hyllyvä". Ota vuoka pois vesihauteesta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Jäähdytä kakku kylmäksi jääkaapissa.
Päällinen:
3 rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1dl Piltti Kuningatar-sosetta
1 dl vadelmia
1dl mustikoita
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Sekoita vesi ja Kuningatarsose keskenään ja lisää sokerin kanssa vehnäjauhojen joukkoon. Kuumenna kunnes seos sakenee ja anna jäähtyä ennen kakun päälle laittamista.  
Koristeluun:
2dl kermaa
Vatkaa kerma ja pursota kakun reunoille. (Itselläni oli vieraat välineet käytössä ja kermavaahto pääsi pursuamaan tyllan välistä. Siksi jälki on noin kaunista :D ) 
Lusikoi kiisseli kakun päälle. 
Kakku kannattaa antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Jostain syystä kakku jäi aika matalaksi ja kellertäväksi. Olikohan liian kauan uunissa..? Mutta maku oli hyvä!