Näin hyvää lasagnea en ole ennen syönyt! Jamien ohjeella mentiin taas :) Bolognese-kastiketta en jaksanut haudutella niin kauan kuin ohjeeen mukaan pitäisi tehdä.

6-8 hengelle

2 viipaletta pekonia
2 keskikokoista sipulia
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
olliviöljyä
2 runsasta rkl oreganoa
500g sika-nautajauhelihaa
2 tlk tomaattimurskaa
runsas hyppysellinen merisuolaa
runsas hyppysellinen mustapippuria
pieni ruukullinen tuoretta basilikaa

250 g lasagnelevyjä

100g parmesaanijuustoa
6dl creme fraichea
1 iso tomaatti

Pilko kaikki ainekset. Laita paistinpannulle oliiviöljy, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa. Lisää kasvikset, ja paista kunnes kasvikset pehmenee ja saa väriä. Paista toisella pannulla jauheliha kypsäksi ja lisää kasvisten jokkoon. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja tomaattimurskapurkillinen vettä. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Kiehauta kastike. Kiehauta vettä ja lisää sitä sekä oliiviöljyä lasagnelevyjen päälle ja liota niitä n. 4 min ja valuta vesi pois. Raasta parmesaani ja sekoita creme fraichen kanssa. Kokoa lasagne kerroksittain vuokaan ja laita väleihin mustapippuria ja suolaa, mutta muista että pekonista ja parmesaanista tulee suolaisuutta. Laita päällimmäiseksi tomaattiviipaleita ja oliiviöljyä. Paista n. 50 min. 190 asteessa. Tarkista välillä, ettei lasagne kuivu liikaa ja lisää tarvittessa vettä.