2dl vispikermaa
2dl sokeria
2rkl siirappia
50g voita
220g hasselpähkinävalkosuklaata
kuivattua aprikoosia

Kuumenna kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehahtaa ja lisää voi. Anna kiehua hiljalleen kuplien, kunnes sakenee kinuskin tyyppiseksi. Tähän menee n. 20 min. Tipauta pari tippaa seosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmis. Rouhi suklaa. Sirrä kattila liedeltä ja sekoita suklaa sekaan. Kun suklaa on sulanut, lisää pienet aprikoosin palat. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20X18cm). Kun seos on jäähtynyt, laita se kovettumaan jääkaappiin. Leikkaa kovettunut levy karkeiksi. Säilytä jääkaapissa.

ps. jos teet näitä Joululahjahksi, ne kannattaa pakata mahd. pian. Muuten ne katoaa parempiin suihin. ;)