Nyt flunssa-aikana päätin jakaa teidän lukijoiden kanssa hyväksi todetut vinkit flunssan torjuntaan.

-Kaiken a ja on tietenkin käsienpesu. Käsidesiä ei kannata käyttää, ettei hyvät bakteerit kuole. Silloin voi tulla bakteereja, joihin desinfiointiaineet ei auta.

- Nenän huuhtelu nenäkannulla, sopii myös raskaana oleville. Nenähuuhtelun vaikutusmekanismia ei tunneta tarkasti. Nenähuuhtelua on tehty Intiassa jo pitkään.

- Imeskeltävät sinkkitabletit: "Sinkkitabletin imeskely voi leikata flunssan kestosta pois 40 prosenttia, selvisi Helsingin yliopistossa tehdyssä systemaattisessa kirjallisuuskatsauksessa. Ilmeisimmin sinkki vaikuttaa suun ja nielun limakalvojen alueella, koska tabletit tehoavat vain imeskeltynä" ( Teksti: Juha Merimaa, Hki yliopisto, verkkotoimitus)
 

- Eukaluptys: Eukalyptuspuun toinen nimi on kuumepuu. Eukalyptusöljyjä käytetään lääketieteessä niiden antiseptisten ominaisuuksien takia. Se on puhdistava, kuumetta alentava ja limaa irroittava. Itse teen jalka- ja käsikylvyn saunassa: lämmintä vettä ja 100% eukalyptusöljyä. Vinkki: pienet saunatipat on usein eteeristäöljyä.

- Tea tree- öljy: antiseptinen, desinfioiva, puhdistava, yskän ja keuhkoputkentulehduksen hoitoon. Itse laitan pari tippaa eteeristä öljyä talouspaperille ja paperin sängyn viereen.

- Hunaja: "Suomalaisen tutkimuksen mukaan hunajan käyttö hengitystieinfektioiden yhteydessä saattaisi merkittävästi vähentää pneumokokin aiheuttamia jälkitauteja, kuten korva- ja poskiontelotulehduksia. Hunaja hillitsee yskää. Lusikallinen hunajaa ennen nukkumaan menoa lievittää lapsen yskää ja helpottaa unta. ! Hunajaa ei pidä antaa alle yksivuotialle." (hunaja.net) Sekoita pari lusikallista hunajaa ja vastapuristettua sitruunamehua lämpimään veteen.

Ps. Tämä oli uutta minulle: "Hunajamaitoa on iät ajat käytetty unilääkkeenä. Nykytiede osaa myös selittää, miksi tämä vanha konsti toimii: hunaja edistää nukahtamista lisäämällä serotoniinin erittymistä ja se saa aikaan rentoutumisen tunteen."

- C-vitamiini: on näyttöä siitä, että C-vitamiini voi lyhentää flunssan kestoa ja lieventää sen oireita. Ylimääräinen vitamiini poistuu kehosta virtsan mukana eli yliannostusta ei tarvitse pelätä. 5g on kuitenkin sellainen maksimimäärä, joka on hyvä pitää mielessä ettei virtsakiviä synny. Esim.mustaherukkamehu on hyvä C- vitamiinin lähde

- Kuumeen aikana kannattaa juoda paljon.

- Höyryhengitys

- Bemer- hoito: parantaa mikroverenkiertoa