IMG_3819.jpg

Muffinit

n.12kpl
 
  • 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 dl kiehuvaa vettä
  • 175 g huoneenlämpöistä  voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5  dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 dl maitoa
Täyte:
Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski 
 
 
Siivilöi kaakaojauhe astiaan, lisää kaakaojauheen joukkoon kiehuva vesi, jätä jäähtymään. Mittaa vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri yheen astiaan. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen(lämpötila tärkeä) voi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää maito kaakaojauheseokseen. 
Lisää  voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakao-maitoseosta ja jauhoja, sekoita mutta älä enää vatkaa kovasti. 
Laita taikinaa muffinivuokiin, täytä n.2/3 vuoista. Paista 175 asteessa n.18min. Jos teet pieniä muffineja niin vähennä paistoaikaa. Kokeile tikulla muffinien kypsyyttä, jos taikinaa ei tartu on muffinit kypsiä. 
Tee valmiisiin muffineihin koloja. Laita kinuski purostuspussiin. 
Täytä koloset kinuskilla. Säästä ylijäänyt kinuski koristeluun.
 
 

KUORRUTUS:

 
Lisäksi: suklaapatukka ( Mars, Daim tms.)
  • 5 rkl  vehnäjauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g voita
  • 2 1/4 dl hienoa sokeria
Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan etä seos sakenee, nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää  vaniljasokeri.
Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista (en onnistunut enismmäisellä kerrallajoten siksi kuvan kuorrute keltaista :P ). Pursota tai levitä kuorrutusta muffinien päälle. Lisää haluamasi suklaapatukan paloja. Itse käytin Marsia. Valuta kinuskia päälle.